Videó: Kövér László kiakadt, mert Gyurcsány Ferenc szembesítette a valósággal – a DK kivonult a teremből

Kép forrása: MTI

„Mi a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük”

– jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke hétfőn az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc szerint a törvényesség nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés, a kormány azonban megtörte a népakaratot, amikor „megszállta és szétzilálta a köztársaságot”.

A volt miniszterelnök felszólalásában kiemelte, hogy a nép szerinte nem arra adott felhatalmazást, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen, a Fidesz mégis ezt teszi.

Gyurcsány szerint egy választás akkor tükrözi a népakaratot, ha szabad és tisztességes volt, ám ha egy választás nem szabad, akkor nem a népakarat tükörképe, ezért egy ilyen választáson nyugvó kormány törvénytelen.

A volt miniszterelnök erkölcstelennek is tartja a Fidesz hamarosan felálló ötödik kormányát, mert szerinte az elmúlt tizenkét évben tönkretették az országot, ami így már csupán „bajkeverő politikusok és bajkeverő országok barátságára számíthat”. Kiemelte, hogy a Fidesz politikusai „önelégült vakságukban” nem látják, hogy a történelem mást tartogat az országnak: szerinte a magyarokra szabad, európai élet vár, vigyázó otthonnal, befogadó, nyitott nemzettel, a DK pedig a törvénytelen és erkölcstelen hatalom ellen fog küzdeni.

 

loading...