Összekaptak a diktátorok, mert Lukasenka elmondta az igazságot Putyin háborújáról

Kép forrása: AFP
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt csütörtökö, hogy az ukrajnai orosz katonai hadművelet „elhúzódott, amire nem számított”. A Kreml szóvivője idegesen reagált.

Dmitrij Peszkov gyorsan leszögezte, hogy a „különleges hadművelet” a tervek szerint halad. A szóvivő ígéretet tett rá, hogy „megfelelő időben” közzé fogják majd tenni a bucsai „provokáció” kitervelőre vonatkozó információkat. Erre a témára azért tért ki, mert Lukansenka ugyanebben interjúban azt állította, hogy Bucsába a nyugat-ukrajnai Lvivből britek érkeztek, hogy információs támadást készítsenek elő.

Nem kívánta kommentálni Lukasenkának azt a kijelentését, hogy Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna „bizonyos körülmények között” harcolhat majd Lengyelországgal Ukrajna területi épségéért. Hozzátette ugyanakkor, hogy „Lengyelországból fenyegetés érheti Ukrajna területi integritását”. Az orosz elnöki szóvivő valótlannak nevezte az állítást, miszerint Oroszország gabonát lop Ukrajnából.

Peszkov nem kommentálta azt a több ukrán forrásban megjelent hírt, hogy egy orosz hadihajót – az Admiral Makarov fregattot – találat érte a Fekete-tengeren. Mint mondta, a Kremlnek erről nincs tudomása.

loading...