Kirobbant a botrány a TV2-nél a választás előtt közzétett propagandavideó miatt

Marsi Anikó sem mondaná be ezt a hírt.

Mint az előző választásnál, úgy az április 3-ai választás előtt az Orbán Viktor és a Fidesz újraválasztása mellett kampányoló propagandavideó felvételét is kihagyta Pachmann Péter – a Media1 úgy tudja, azért, mert összeegyeztethetetlennek tartja a szereplést a televíziós műsorvezetéssel.

A médiahírekkel foglalkozó portál informátorai szerint Vitányi Judit a könnyeivel küszködött, annyira elkeseredett a helyzet miatt, és kollégája lelki támogatására szorult. A Média1 úgy tudja, Szebeni István sem szívesen vállalta a felvételt.

A Média1 információi szerint a TV2 munkatársai e-mailt kaptak arról, hol és mikor kell megjelenniük, illetve elmondaniuk a miniszterelnök és politikája mellett kiálló videóba szánt mondatokat.

A március végén megjelent videóban Gönczi után Vitányi Judit beszél a szüleiről, Szebeni István a családja biztonságáról, Andor Éva a határon túliakról, Szentpéteri Eszter a létbiztonságról. Váczi Gergely nyugodtan tervezheti a jövőjét, Istenes László a sportól beszél, Szalai Vivien, a csatorna hírigazgatója erős országban akar élni, Marsi Anikó pedig kimaradna a háborúból.

A Média1 részletesen ír arról, hogy megkérdezte Pachmann Pétert, Vitányi Juditot és Szebeni Istvánt is, hogy kommentálják forrásaik állításait, de egyikük sem kívánt nyilatkozni a témában. Pachmann először nyilatkozott volna, de ehhez a TV2 sajtóosztályának engedélye kellett volna, arra pedig a lap szerint három napot várni kellett. Ez alatt az idő alatt Pachmann meggondolta magát és mégsem nyilatkozott arról, hogy pontosan miért maradt ki a propagandavideóból.

A médiahírekkel foglalkozó portál többek közt azt is kérdezte a csatornától, hogy nem tartják-e furcsának, hogy

  • egy híradós műsorvezető nyíltan arról beszél, hogy kire fog szavazni, vagyis ezáltal pártpolitikai tevékenységet végez.
  • vagy, hogy amikor valamelyik párt támogatására buzdítanak a munkatársai, azzal elveszítik az érintett párttal nem szimpatizáló nézőiket, és ez a műsor nézettségében is megmutatkozhat.
  • hogy miután korábban hasonló politikai támogató videó elkészítése miatt már kapott a vállalat jelentős, több millió forint összegű bírságot, nem gondolták-e úgy, hogy a műsorvezetőkkel közösen ismételt jogsértésben vesznek részt.

A kérdésekre nem kaptak választ.

loading...