Elkezdődött: Rónai Sándor javaslatára tanúként hallgathatja ki Varga Juditot és Völner Pált az EU

Fotó: Ellenszel.hu

Nem hagyjuk, hogy a fideszes megfigyelési botrány következmények nélkül maradjon! Az EP Pegasus-bizottságának első alelnökeként Varga Judit és Völner Pál meghallgatását kezdeményezem a megfigyelési botrány ügyében!

– írja a Facebookon Rónai Sándor, a vizsgálóbizottság DK-s alelnöke.

„A bizottság egyértelművé tette, egyetlen európai kormány sem figyelheti politikai riválisait terroristák ellen kifejlesztett kémszoftverekkel, így a magyar és a lengyel kormány sem menekülhet a felelősség elől” – fogalmazott Rónai, és azt mondta: a következő hónapokban a kémszoftverhez kapcsolódó összes visszaélést ki fogják vizsgálni.

A DK EP-képviselője kezdeményezi, hogy a bizottság minél hamarabb látogasson el Magyarországra, és tájékozódjon személyesen a Pegasus-botrány magyar szálairól. A bizottság feladata lesz Rónai szerint, hogy meghallgassa Varga Judit igazságügyi minisztert, akinek a helyettese, Völner Pál írta alá az engedélyeket.

Olyan egységes európai szabályozást kell továbbá előkészíteni Rónai szerint, amely megakadályozza, hogy „kormányok kényük és kedvük szerint figyelhessék meg az állampolgárokat.”

„A DK szerint a bizottság hatékony fellépése és az EU egységes szabályozása egyértelmű üzenetet fog küldeni Orbán Viktor kormányának: Magyarországon soha többé nem figyelhetik meg a velük egyet nem értő ártatlan tömegeket”

– jelentette ki a DK EP-képviselője az online sajtótájékoztatón.

loading...