Kiszivárgott Orbán Viktor nyugdíjasoknak címzett botrányos levele

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bárány Balázs ellenzéki fiatal sajtótájékoztatón olvasta fel a miniszterelnök nyugdíjasoknak szóló szövegét. Miért tett ilyet? Azért, mert ő írta. Hogy is van ez?

Ha néztünk valaha Heti Hetest, ismerős lehet a Kern Andrásnak tulajdonítható mondat: „elfogtunk egy levelet.” Bárány Balázs is elfogott egyet, mégpedig a kormányfőét, amit az utalványok mellé kaphatnak meg a nyugdíjasok. (Feltéve, ha Orbán tényleg elküldené nekik.)

„Kedves nyugdíjasok!

Olvastam az elemzéseket rólatok, és az az igazság, hogy felháborítónak tartom, hogy sokan még mindig úgy gondoljátok, nem rám szavaztok a következő választásokon. Ez elfogadhatatlan – legszívesebben titeket is bezáratnálak mint a Népszabadságot, gazdasági okokra hivatkozva – de a Rogán Antinak volt egy ötlete, amit most kipróbálunk rajtatok.

Ha jól értettem, nem örültetek a nyugdíjemelésnek. A fene egye meg, hogy nektek semmi nem elég, háborogtok itt nekem állandóan, hálátlan népség.

Legyen hát. A levélhez csatolva találtok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, nesztek. Csak aztán nehogy azt higgyétek nekem, hogy ez minden hónapban jár – jár a nagy lókolbászt, azt. Ez a tízes azért van, hogy befogjátok végre a szátokat, és futólépésben szavazzatok rám, értve vagyok?

És most már tényleg elég legyen a nyavalygásotokból!

Nem akarom többet hallani, hogy ilyen meg olyan nyugdíjemelés. Örüljetek, hogy nem veszem el tőletek az egészet úgy ahogy van. Tudjátok, azt is megtehetném.

Nem akarom többet hallani, hogy mennyit kell várni a vizsgálatra és milyen drága a gyógyszer. A szálloda, a tévé meg a kastély a gyógyszernél is sokkal drágább, Lőrinc mégsem nyavalyog egész nap.

Nem akarom többet hallani, hogy drágul a sertéshús, pedig csökkent az áfája – vegyetek bélszínt, az nem drágult annyira.

Nem akarom többet hallani, hogy olvastátok a PISA-jelentésben, hogy elhülyítjük a gyerekeket – nem hülyébbek lettek, hanem engedelmesebbek. Különben is, nem kell annyi ellenzéki sajtót olvasni és hallgatni. Majd jól bezáratom azokat is.

Nem akarom többet hallani, hogy csak évente egyszer látjátok az unokátokat, meg havonta Skype-on. Menjetek utánuk, ha annyira hiányzik – nem is értem egyébként miért mentek el itthonról, van itt jó közmunka, és külföldön különben is tolmácsot kell kérni, meg van egy rakás migráns is.

De leginkább azt nem akarom hallani többet, hogy nem a Fideszre szavaztok. Itt a tízezer, költsétek farhátra, meg gázszámlatartozásra, vagy amire akarjátok, bánom is én, és most már tessék beállni a sorba, oszt’ jónapot! Talán kaptok jövőre is, hogy felfrissítsük a memóriátokat.

Aztán lassan kitalálom majd, hogy hogyan lesz magasabb a nyugdíjkorhatár, mint a várható élettartam.

Boldog karácsonyt! Csak a Fidesz!”

 

loading...