Arcpirító történet: jegyzőkönyv, feljelentés – ellenzéki delegált leplezett le választási csalást

Fotó: Ellenszel.hu

EZÉRT KELL ELLENZÉKI SZAVAZATSZÁMLÁLÓ MINDENHOVA – ELLENZÉKI DELEGÁLT LEPLEZETT LE VÁLASZTÁSI CSALÁST EGY BUDAFOKI ISKOLÁBAN! – írja a Facebookon a momentumos Tóth Endre.

Ez történt:

A szavazatszámlálás vége felé az egyik idős hölgy egyszer csak előkapott egy tollat. Aki volt már szavazatszámláló az pontosan tudja, hogy a toll tiltott eszköz, nem lehet senkinél a voksok összesítése közben. A hölgy sem azért kapta elő, hogy képeslapot írjon az unokájának. Egy gyors iksz a Fideszre is, így már érvénytelen az ellenzéki pártok közös listájára leadott eredeti szavazat. De mire befejezné a gyors mozdulatot, már tudja, hogy elbukott. Az ellenzéki delegált hangos tiltakozó szavai meglepetésként érik. Minden szem rászegeződik a teremben. Nem tudta észrevétlenül elcsalni egy választópolgár akaratát.

Ez a történet a budafoki Hermann Ottó Általános Iskolában lévő szavazókörben játszódott le április 3-a éjszakáján. Csak a jelenlévő két ellenzéki szavazóköri delegált éberségén és talpraesettségén múlott, hogy nem veszett el egy ellenzéki listára adott szavazat. Az esetről jegyzőkönyv készült, a jegyzőkönyvből kifogást írtunk, a kifogás a helyi választási bizottság elé került. A helyi választási bizottság megállapította a törvénysértést és felkérte a helyi választási irodát, hogy tegyen feljelentést az ügyben. 

Az urnában még hat darab két iksszel érvénytelenített szavazat volt. Tettenérés híján róluk már soha nem fogjuk megtudni, hogy hat választó fejezte ki ilyen zavarosan a véleményét, vagy az önkormányzat által delegált hölgy követett el sorozatszavazatgyilkosságot.

Budafok-Tétényben tehát történt választási csalás, még ha nem is volt olyan nagyságrendű, hogy veszélyeztesse az ellenzék helyi győzelmét.

loading...