Válassz szuper étkezőgarnitúrát a kertbe!

A hideg idők lassan teljesen véget érnek, és átadhatjuk magunkat a természet szabadságának. A legtöbb ember ilyenkor igyekszik minél több időt tölteni a friss levegőn, a szabad ég alatt. Márpedig ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha kihelyezzük a családi és baráti összejöveteleket a kertbe.

De ahhoz, hogy ezek az alkalmak órákon át tarthassanak, fontos, hogy legyen egy olyan étkezőgarnitúra is a teraszon, ami lehetővé teszi, hogy hosszú időn át kényelmesen lehessen ücsörögni benne. A következő cikkben felvetünk néhány kritériumot, amit érdemes átgondolni, mielőtt étkezőgarnitúra választására kerül a sor.

Méretezd jól!

A rendelkezésre álló tér sok szempontból korlátozó tényező lehet, de ha nincs ilyen problémád, szerencsésnek mondhatod magad. Ebben az esetben ugyanis már csak azt kell átgondolnod, hogy többségében hányan szoktatok összejönni a közös étkezésekhez. Ha rendszeresen fogadsz nagyobb társaságot, akkor értelemszerűen nem érdemes a 4 személyes garnitúrákat nézegetni, hiába vagytok csak annyian a szűk családi körben. Hiszen igen kényelmetlen tud lenni, amikor kialakul a vendégek között egyfajta versenyhelyzet a kényelmesebb helyekért, a többieknek pedig valamilyen átmeneti, oda nem illő megoldást kell nyújtani.

Neked is aktuális lenne berendezni a teraszodat? Válogass a SpaTrend luxuskategóriás étkezőszettjei közül, és találd meg a stílusodhoz leginkább illőt!

Figyelj a székekre!

Annak érdekében, hogy kényelmesen tudjatok ülni, nagyon jól meg kell választani a székeket, amik az étkezőasztal köré kerülnek. Tanácsos személyesen kipróbálni a kiszemelt modelleket, hogy meggyőződhess azok ergonómiájáról, minőségéről. Mindig nézd meg, hogy vannak-e karfák, azoknak megfelelő-e az elhelyezkedése, hogy milyen a háttámlák dőlésszöge, valamint hogy a szék magassága passzol-e az asztallap magasságához, hogy kényelmesen lehessen benne ülve étkezni, beszélgetni. 

Felhasznált anyagok minősége

Természetesen arra is kiemelt figyelmet kell szentelni, hogy a kiválasztott étkezőgarnitúra jó minőségű alapanyagokból készüljön, hogy a bútor hosszú távon tudjon gyönyörködtetni, ne kelljen 1-2 szezon után újrakezdened a keresgélést. A legjobb, ha olyan anyagokat választasz, amiknek alacsony a gondozási igénye. A legtöbb fából készült bútort például ajánlott rendszeresen felületkezelni, hogy a természet erői ne tehessék túl gyorsan tönkre. Ha nem szeretnéd vállalni ezt a kellemetlenséget, és csak élveznéd a pihenést, akkor nem érdemes ezek közül választani, de mindig vannak alternatívák.

Jól meg kell nézni a kárpitozáshoz felhasznált szövetek minőségét is. Mert hiába kényelmes a szék, ha várhatóan néhány szabadban töltött hét alatt teljesen kifakul, vagy ki is szakad, mert az UV hatására meggyengül az anyagszerkezete.

loading...