Gyurcsány Ferenc: Ne hagyjuk cserben a hazát. Ne mondjátok, hogy mindegy, hogy reménytelen, hogy ez egy ilyen ország

A DK elnöke a Facebookon reagált az elvesztett választásra. Gyurcsány Ferenc szerint fojtogató a vereség íze, egy ilyen küzdelem végére megerősödik a győzelembe vetett remény, de elfogy az erő, mert el kell fogynia, hogy aztán ha mégis vereség jön, akkor a csalódás bénító legyen. Ez van most. 

Gyurcsány Ferenc szerint ezután a kérdés marad, hogy merre tovább. Van aki most feladja. Mert elég volt. Mert elfáradt. Mert reménytelennek látja. Mert elfogyott a hit, hogy ilyen körülmények között lehet-e bármikor is győzni. 

Megértem. De nem ezt javaslom

– írja a volt miniszterelnök, aki hozzáteszi, most nem fog nagyszerű elődökkel példálózni, akik nem adták fel, nem ír közhelyes szöveget, hogy tudniillik nem az a legény (leány) aki üti, hanem az aki állja, meg egyébként is el lehet bukni, de mindig fel kell állni. 

Azért végül egyet mégis:

A hazának szüksége van rátok. Hogy visszataláljon saját útjára. Ez magától nem megy. Vagy ti, vagy senki. Ne hagyjuk cserben a hazát. Ne mondjátok, hogy mindegy, hogy reménytelen, hogy ez egy ilyen ország. Nem. Ez egy olyan ország, amilyenné tesszük.  

Most nehéz. Mi megyünk tovább.Gyertek velünk

– biztatja a csalódott változást akarókat a DK elnöke.

loading...