Megfeküdte egy egykor Fidesz-propagandát osztó szavazó gyomrát Orbán Putyin-barátsága, ezért most azt mondja, az ellenzékre kell szavazni

Fekete feliratot fújtak a Fidesz-irodára
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-oldalon jelent meg az a képernyőfotó, amin egy eddig kőkemény Fidesz-szavazó borult ki Orbán Putyin-szerelme miatt.

Egyik követőnk küldte az alábbi képernyőképet. Elmondása szerint a komment szerzője ismerőse, aki fullfideszes környéken él, az egész családjával együtt jobbos szavazó, és ő maga is nemrég még megafonos videókat posztolt.De a jelek szerint az utóbbi pár hónap történései már az ő gyomrát is megfeküdték 

– írják az oldalon kommentárként.

A szavazó írása:

„Sose hittem volna, hogy ez alapján kell szavaznom, de a mostani nehéz háborús helyzetben csakis az atlantistákra szabad szavazni.

Gazdaságilag nem értek egyez az összefogással, de nem akarom a nemzetközi elszigetelődést. Ki kell álnyink a nemzetközi szövetségi rendszerünk oldalán. Vissza kell szerezni lengyel testvéreink barátságát. És meg kell védeni a kárpátaljai magyar testvéreinket. Ugyanis, ha a viszony elmérgesedik Ukrajnával, akkor az ukránok rajtuk fogják megtorolni ezt.

Háborús időkben a védekező országtól a fegyverszállítás megtagadás diplomáciai szempontból barátságtalan tett. Most állást kell foglalni. A semleges út nem járható többé. És én a szövetségi rendszerünk, lengyel barátaink és kárpátaljai testvéreink mellett foglalok állást.

A gazdaságpolitikai nézeteltéréseinket meg majd meg lehet vitatni, ha a dolgok békés mederbe terelődnek. De ez legyen belpolitikai ügy. Most szélesebb összefogásra van szükség nemzetközi szinten. Győzzenek az atlantisták.

Mondom ezt igazi jobboldaliként (meglepetés: a Fideszt nem tekintem jobboldali pártnak). Az árbefagyasztás, a vállalkozó kutasok tönkretétele hatósági árakkal nagyon nem jobboldali. Nagy szükség lenne egy igazi jobboldali pártra.

De ha az nincs, akkor nyerjen legalább az atlantista oldal. Így jobboldaliként, demokrataként, atlantistaként (megjegyzés: ezek a fogalmak nyugaton teljesen jól megférnek egymás mellett) kénytelen lestek az összefogásra szavazni. És őszintén kívánom, hogy alakuljon meg végre egy valódi jobboldali párt a populista áljobboldali Fidesz helyett.”

loading...