Márki-Zay: A fiatalok tisztasága, lelkesedése és ereje segíti majd át az ellenzéki szövetséget a győzelem kapuján

A szakadó eső és a hideg idő ellenére is több ezer ember volt kíváncsi az ellenzék budapesti kampányzárójára. Csordultig telt a Madách tér, az emberek a körúton álltak a Telex tudósítása szerint.

Márki-Zay Péter azzal kezdte beszédét az ellenzék budapesti kampányzáróján:

hogy ha a közvélemény-kutatásokra hallgatnánk, akkor sem ő, sem Karácsony Gergely nem lenne polgármester.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ezt követően arról beszélt, 2018 februárjában az összefogás aratott sikert Hódmezővásárhelyen de ezt azonban akkor még országosan nem lehetett megvalósítani.

„Négy év kemény munkája után azonban azt mondhatom egyetlen nappal a választás előtt: itt állunk a győzelem kapujában”

– jelentette ki. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz nagy bajban van, ezt naponta bizonyítják azokkal a hazugságokkal, amelyekkel az ellenzéket kívánják lejáratni.

Még a fideszesek is tudják, hogy Orbán Viktor hazudik – mondta Márki-Zay Péter egy közvélemény-kutatásra hivatkozva. „Nagyon szégyellném, ha Orbán Viktor az én miniszterelnök-jelöltem lenne. Azt is szégyellem, hogy az én miniszterelnököm” – jelentette ki.

A mi programunkban nem az van, hogy átműtetjük a gyerekeket, hanem egy valódi pedofilellenes törvényt fogunk elfogadni – mondta a Fidesz gyűlöletkeltő hazugságaira utalva. Nem tesszük fizetőssé az állami egészségügyet, hanem szükség esetén ingyenessé tesszük a magánegészségügyet. Megtartjuk a kerítést, önálló határőrségünk lesz, de átvilágítjuk a Fidesz által átengedett menekültek tízezreit is, és minden bűnözőt kiadunk – sorolta.

„Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell ide még importálni is”

– jelentette ki ismét.

Arról beszélt Márki-Zay, hogy öt éven belül bevezetik az eurót, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, és lesz elszámoltatás.

„Itt vagyunk a győzelem kapujában, minden feltétel adott.”

Közös listája van az ellenzéknek, 106 közös jelöltje, és három roma képviselő is bejut a parlamentbe. Márki-Zay azt ígérte, felemelik a teljes magyar cigányságot, és minden kiszolgáltatottnak támogatást nyújtanak.

Márki-Zay szerint minden egyes szavazat eldöntheti ezt a küzdelmet, egy-egy szavazat ugyanis eldönthet egy választókerületet, egy választókerület pedig a választást. Márki-Zay Péter a kampány körülményeit felidézve arról beszélt, hogy Orbán Viktor egyedül maradt, és szégyen lett nemcsak Európában, hanem az országhatárokon belül is, ezért járja titokban az országot egy kiszékkel, még a sajátjai elé sem mer kiállni nyilvános rendezvényen.

Most nem márciusi, hanem áprilisi ifjak fogják meggyőzni a szüleiket, nagyszüleiket, hogy váltsák le a magyar történelem legkorruptabb kormányát

– mondta a kormányfő-jelölt.

Márki-Zay szerint az előválasztást is a fiatalok támogatásának köszönhetően nyerte meg, és holnap is a fiatalokon fog múlni az, felismerik-e, hogy a tét a jövőjük, az ő jövőjük szól a holnapi nap. A fiatalok tisztasága, lelkesedése és ereje segíti majd át az ellenzéki szövetséget a győzelem kapuján, mondta, hozzátéve, „hozzuk ide Európát Magyarországra”.

Orbán Viktor elárulta a nemzetet Márki-Zay szerint, mint ahogy elárulta a NATO-t, Európát és a kárpátaljai magyarokat. „Orbán Viktor hazaáruló. Egyetlen egy tisztességes, becsületes magyar ember sem szavazhat Orbánra” – jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Egyetlen egy keresztény sem szavazhat Orbánra szerinte.

Szerinte Orbán volt már kommunista, volt már liberális, volt már konzervatív is, most pedig fasiszta szövetséget épít Európában. Becsületes ember szerinte nem szavaz arra a pártra, amelyiknek a vezetője nem határolódik el a 160 gyerek haláláért felelős Vlagyimir Putyintól. Gyilkosokra, hazugokra, tolvajokra egy keresztény ember nem szavazhat Márki-Zay Péter szerint. A plébánosok gyilkosok és hazugok támogatására biztatja a híveket szerinte.

Háromszor megcsináltuk a csodát, csináljuk meg negyedjére is – mondta Márki-Zay Péter, felidézve, milyen sokan segítették ezt a kampányt, milyen sok aktivista összefogásából és önkéntes munkájából futhatnak együtt neki az április 3-i választásnak. Eközben szerinte Orbánnak fizetett aktivistái, és egy kisszéke van, és egyébként egyre többen érzik azt, hogy

Orbán nemzeti szégyen lett a világban, gondoskodjunk róla, hogy holnap lemossuk ezt a szégyent a magyar névről

– mondta Márki-Zay Péter

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról beszélt, vasárnap mindenkinek a kezében lesz egy toll, hogy pontot tehessen Magyarország történelmének legkorruptabb kormányzására. „Végre tényleg utolérhetjük Ausztriát, és nem Románia fog utolérni bennünket.”

Mint ahogy a sötétséget nem lehet sötétséggel leyőzni, csak világossággal, a gyűlöletet sem lehet gyűlölettel legyőzni, csak szeretettel – mondta Márki-Zay. Az út nem jobbra, vagy balra vezet, hanem csak fölfelé – zárta beszédét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

loading...