Vadai Ágnes: Orbánék a szó büntetőjogi értelmében véve is hazaárulók, börtönben lenne a helyük, amiért elárulták az országot

Kép forrása: MTI

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Direkt36 tudta meg, hogy orosz hackercsoportok évek óta kibertámadás alatt tartják a magyar külügyet, amely mára védtelennek látszik a támadások ellen.

„Az oknyomozó cikk szerint a magyar szolgálatok 8-10 évvel ezelőtt még állták a sarat a támadások ellen, az Orbán-kormány azonban nem vette komolyan ezeket a támadásokat, sőt szervezetileg át is alakította a magyar kibervédelmet, amely éppen a kormányzati átalakításoknak köszönhetően jó ideje tehetetlen a támadásokkal szemben.

Az oroszok minisztériumi belső levelezéseket, és államtitkokat továbbító védett hálózatokat törtek fel, miközben Orbán Viktor még évekig hazajárt Moszkvába bólogatni”

– fogalmazott a politikus.

A DK szerint, ha mindez igaz, akkor az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a magyar külügyben és a magyar kormányban.

„Ha az Orbán-kormány tudta, hogy orosz kibertámadás alatt áll az ország, és erre úgy reagált, hogy előbb leépítette a kibervédelmet, majd ezt az egészet eltitkolta a nyilvánosság és az ország előtt, az a hazaárulás minősített esete.

A DK azt követeli, hogy Polt Péter indítson hivatalból eljárást hazaárulás miatt! – jelentette be Vadai, aki mindenkit arra kért, hogy most vasárnap szavazzon az ellenzékre, ha azt akarja, hogy Magyarország Magyarország maradjon, és ne egy orosz csatlósállam legyen Vlagyimir Putyin farzsebében!

Vadai Ágnes arra is kitért, hogy a sajtóban megjelentek szerint ilyen orosz kibertámadások más országokat is értek, ott azonban válaszoltak erre a kormányok, a csehek például nem csak a nyilvánossághoz fordultak, hanem értesítették a szövetséges országok társzerveit is.

„Orbán ehhez képest csendben lapított, eltitkolta a támadások tényét is, és hazajárt Moszkvába bólogatni. Márpedig az, aki hagyja, hogy állandóan meglopják, sőt ezt még el is titkolja, az nem áldozat, hanem bűntárs. Orbán Viktortól magyar államtitkokat lophattak el az oroszok, ő pedig ehhez csendben asszisztált és ezt eltitkolta.

Ez azt jelenti, hogy Orbánék a szó büntetőjogi értelmében véve is hazaárulók, akiknek börtönben lenne a helyük, amiért elárulták az országot” – fűzte hozzá zárásként a politikus.

loading...