Dr. Varga István: Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz

Dr. Varga István, az Egységben Magyarországért DK-s országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet rá, hogy

mostanra közel egy éve nem jönnek uniós pénzek Magyarországra, mert az EU befagyasztotta a Magyarországnak járó támogatások kifizetését a 12 éve tartó kormányzati korrupció miatt.

„Ebben semmilyen változás nem történt most sem és nem fog történni később sem: amíg nem lép egy tisztességes jogállam a jelenlegi kormányzati korrupció helyébe, addig mindez érvényben marad, és nem jön uniós pénz. Ez azt jelenti, hogy ha Orbán Viktor nyeri a jövő vasárnapi országgyűlési választást, akkor uniós pénzek híján megszorításokba fog kezdeni a Fidesz” – magyarázta a politikus.

Dr. Varga István közölte, a Demokratikus Koalíció szerint csak az egységes ellenzék győzelme tudja garantálni, hogy Magyarország hozzá fog jutni az uniós pénzekhez, és nem lesznek megszorítások.

„Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz. Aki április 3-án Orbán Viktort támogatja, az a választás utáni fideszes megszorításokat támogatja. Éppen ezért mindenkit arra kérek, hogy aki megszorítások helyett az uniós pénzek újraindítását szeretné, az szavazzon az egységes ellenzékre!

Itt, Kaposváron és környékén is és az egész országban. Mi nem kérünk a megszorításokból, és nem kérünk a Fideszből sem, mert mi meg fogjuk kapni azokat az uniós támogatásokat, amikhez Orbán Viktor nem jut hozzá” – fogalmazott a DK politikusa, kiemelve, az egységes ellenzék választási győzelme az egyetlen út ahhoz, hogy Magyarországon ne legyenek megszorítások.

Dr. Varga István felidézte:

a Fidesz már kétségbeesett levelekben kuncsorog uniós pénzekért az Európai Bizottságnál. A politikus szerint ez azt jelzi, hogy az Orbán-kormány elkezdte beismerni, hogy gazdasági válságot okozott Magyarországon.

„A Fidesz miatt duplázódott meg a költségvetési hiány és tart 1600 milliárd forintnál, a Fidesz miatt van drágaság a boltokban, a Fidesz miatt ér egyre kevesebbet a fizetés és a nyugdíj, és a Fidesz miatt drága a benzin, már amikor van benzin a benzinkúton. Így van ez itt, Kaposváron és környékén is, az emberek pontosan tudják, hogy válság van. Ezt a helyzetet az Orbán-kormány idézte elő, és hiába könyörög most uniós pénzért, hogy abból oldja meg, azt biztosan nem fog kapni. Ez a biztos jele annak, hogy a Fidesz megszorításokra készül a választás után” – figyelmeztetett a politikus, hangsúlyozva, ebből a helyzetből az egyetlen kiút az egységes ellenzék választási győzelme április 3-án.

loading...