Jószai Teodóra pontról pontra ment végig a fideszes hazugságokon – a vizitdíjról is elmondta azt, amit mindenkinek tudnia kellene

Kép forrása: Jószai Teodóra / Facebook

Jószai Teodóra egy becsülettel végigdolgozott év után kérdezi a Fidesztől: „Ennyi? Ennyit tudtok? Hazudni?” Az Egységben Magyarországért Pest 08-as választókerületének jelöltje szerint a fideszes politikusok, megmondó emberek és propagandaoldalak tudják, hogy minden hazugság, amit mondanak. Facebookra posztoláskor már előre nevetnek, hogy a szavazóik hogyan fognak „Soha többé baloldal!”-azni. Hergelnek és kinevetik a saját szavazóikat.

Sajnálom, hogy nincs igényetek tisztelni saját szavazóitokat. Majd én megteszem helyettetek

– írja bejegyzésében a DK politikusa, aki pontról pontra megy végig a Fidesz hazugságain.

Teodóra azt ígéri, ő maga mindig kritikusan gondolkodó, határozott politikus lesz, aki nem bírja a gyáva megalkuvást, de igazságos is: 

  • ha lesz elismerni való teljesítmény, azt el fogja ismerni,
  • ha lesz tiszta szándékon alapuló irány, azt üdvözölni fogja,
  • ha valamiről tudja, hogy hazug, azt tőle nem fogják hallani a választók. Az igazságot ellenben igen. Kíméletlenül – de sosem primitív színvonalon.

Meg foglak benneteket tisztelni azzal, hogy partnerként kezelek minden információért érkezőt. Mert ebben a ránk ömlő fizetett hirdetési mocsokban sokan már levegőhöz sem jutnak.Külön köszönöm, ha az álellenzéki hazugságokat átveszitek. Április 3. után nem kell magyarázni, ki az, akit lefizettetek. Győzni jöttem. Győzni fogok – írja Jószai.

Infók a hazugságok ellen

1. Mi tettünk utcára orvosokat, ápolókat?!?

Csak 2021-ben 17000 szakember hagyta el az egészségügyet. 

2. Az a baj, hogy bevezettük a 300 ft-os vizitdíjat?

1 darab PCR-tesz árán több mint 60x mehetne ma a beteg orvoshoz 1 évben. És nem lenne így leromolva az egészségügy + kivezethettük volna a hálapénz intézményét.

3. Hogy kórházakat záratunk be? Meg egyben privatizáljuk? 

Mikor a Fidesz kórház-fejlesztések helyett stadiont épít? Nincs önálló egészségügyi minisztérium? Privatizációt emlegetnek vadul, mikor az elmúlt két évben több mint 30 vagyonkezelő alapítványba szervezték ki a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem területét, hogy ide több mint 1.000 milliárd forintnyi állami vagyont csoportosítsanak át? A vezető testületeit meg kormányzati politikusokkal, kormányközeli üzletemberekkel töltötték fel, akiket a következő kormány sem válthatna le?

4. Eltörölnénk a 13. havi nyugdíjat?

Nem. Megtartjuk és végigvisszük a 13. nyugdíj intézményét. Átlátható rendszert hozunk létre, hogy az aktív korúak is értsék mennyi nyugdíjban részesülhetnek. Korrigáljuk a nagyon alacsony nyugdíjakat és olyan nyugdíjszámítási módszert vezetünk be, amiben a nyugdíj mértéke nem csak az inflációt, de a gazdasági növekedést is követi.

Pénteken reggel az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István beszélt arról az ATV-ben, hogy Brüsszelben már tényként kezelik, hogy a választások után brutális megszorításokat vezetne be a Fidesz. Példaként a 13. havi nyugdíj eltörlését hozta fel:

Kiszivárgott: Orbánék közölték az EU-val, hogy brutális megszorításokra készülnek a választás után

5. Elvennénk a rezsicsökkentést?

Nem. Igazságosabbá tennénk.

Jószai Teodóra arra kér mindenkit, a jóérzésű fideszes szavazókat is – akikkel szemben a DK politikusa szerint a legaljasabb a hazugság-cunami -, hogy ne reagáljanak ezekre az aljas szándékból kreált, hazug hidetésekre. Tudatos állampolgárként jelenteni kell a szándékos kormányzati fezinformációs felületeket.

loading...