Besúgók: Minden nap egyre növekszik annak az esélye, hogy az FSZB megbuktatja Putyint

Kép forrása: AFP
Minden nap egyre növekszik a Vlagyimir Putyin ellen, az orosz belbiztonsági szolgálat (FSzB) által végrehajtott erőszakos hatalomátvétel esélye – írja ezt a Guardian állítólagos hírszerzési besúgókra hivatkozva.A Guardian és a The Times cikkei alapján a Portfolio arról ír, hogy

„orosz hírszerzési elemzők” kapcsolatba léptek Vlagyimir Oszecskin orosz származású emberjogi aktivistával, aki a Gulagu.net című oldalán nyilvánosságra is hozta a bennfentesek leveleit.

A hírszerzési elemzők arról írnak, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) tisztikarán belül Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben, hiszen az életszínvonal-romlást a hírszerzési tisztek a bőrükön érzik.

„Nem fognak tudni az olaszországi villáikba menni, nem fogják tudni a gyerekeiket a párizsi Disneylandbe vinni” – idézi Oszecskin szavait a Guardian.

„Felismerik, hogy ez a háború egy katasztrófa a gazdaságnak, az emberiségnek. Nem szeretnének visszamenni a Szovjetunióba. Minden héten, minden hónapban, amíg húzódik ez a háború, növekszik az esélye a lázadásnak a biztonsági szervezeteken belül”

– írja a lap.

loading...