Juszt László: Az országnak ma nincsen felelős vezetése. Ez az ország – ma már csak sodródik

Kép forrása: MTI

„Az országnak ma nincsen felelős vezetése. Ez az ország – ma már csak sodródik.

Orbán alig pár napja azzal örvendeztette meg az hallgatóságot, hogy hazánkat nem hagyja belesodródni az orosz-ukrán háborúba. Bátor kijelentés volt, ami a helyzet totális félreértésével magyarázható. Kijelentette Magyarországra nem jöhetnek NATO csapatok. 

Pár nappal később így szóla: fegyvert sem szállíthat át a NATO Magyarországon. Tette ezt úgy, hogy a NATO tagjai vagyunk, amely nem csak jogokkal, de kötelezettségekkel is jár.

Ma pedig megjelent egy kormányrendelet. Ennek alapján a NATO gyorsreagáló erők áthaladhatnak Magyarország területén szárazföldi és légi úton. 

Sőt! Mekkorát változott a világ alig 48 óra alatt?  NATO-csapatok települhetnek Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére (vagyis a Dunántúlra).

Azt viszont továbbra sem engedélyezi a magyar kormány, hogy Ukrajnát célzó fegyverszállítmányok áthaladjanak Magyarországon. 

Ezek hülyék!

Hogyan gondolják, hogy megszabják, hogy a szövetségeseink csak a Dunántúlra jöhetnek? Onnan fognak megvédeni minket? Hogyan gondolják, hogy áthaladhatnak, de felszerelés, vagyis fegyverek nélkül?

Igaz nem vagyok egy Tolbuchin marsall, de nem tudok rájönni, hogy ezt a gyakorlatban hogyan képzelik!

És még egy tény, ami a kormány totális csődjét jelzi. A korábban még értelmesebbnek gondolt Varga Mihály is zsákutcába futott. A 400 forintos euró magyarázataként Brüsszelt tette felelőssé:

„A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata.”

Misi elmondom, hátha nem jutott el a hír hozzád! Bár Deutsch először tagadta, hogy megszavazta a Fidesz delegáció a szankciókat, de rá két napra Orbán mondta el, hogy megszavaztátok. Úgyhogy ezen a magyarázaton még egy kicsit dolgozzál! Arról nem is beszélve, hogy a román lej alig mozdult, a cseheknél meg semmi nem történt a koronával.

Megismétlem az írás bevezető sorát: Az országnak ma nincsen felelős vezetése. Ez az ország – ma már csak sodródik.”

loading...