DK: Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze – nem ad kedvezményt Putyin, világpiaci áron érkezik az orosz gáz Magyarországra

Kép forrása: AFP

A Népszava tényfeltáró cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin belehazudott a magyar emberek szemébe, amikor Orbán februári eleji, moszkvai útján arról beszéltek, hogy Magyarország az uniós országokhoz képest ötödannyiért kapja az orosz gázt.

Valójában, ahogy az elmúlt évek során, úgy a tavaly év végén megkötött új gázszerződés értelmében sem adnak az oroszok kedvezményt, Magyarország a világpiaci áron jut hozzá az orosz gázhoz

– áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

A DK szerint Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze azzal, hogy kiderült: hiába keresi Putyin kegyeit, a magyar állam pontosan ugyanannyit fizet az orosz gázért, mint bármely más világpiaci szereplő. Orbán egy hónappal ezelőtti moszkvai útja során átverte és becsapta a magyar embereket, ezek után pedig joggal merül fel a kérdés:

  • A miniszterelnök miben hazudott még a moszkvai látogatása kapcsán?
  • Miről tárgyalhatott Orbán öt órán keresztül Putyinnal, ha még a megbeszélés egyetlen bejelentett eredménye kapcsán sem voltak képesek igazat mondani?
  • Mi oka lehetett, hogy Orbánék minden nemzetközi gyakorlattal szembemenve rendkívüli körülmények között tikosították az orosz-magyar gázpaktumot?

Az április 3-i kormányváltás után nyilvánosságra kell hozni az orosz-magyar gázmegállapodás összes eltitkolt részletét, Magyarországot pedig ki kell rángatni az orosz gázfüggőségből!

loading...