Tóta W. Árpád: Az orosz medve meztelen, a világ röheje

Felszállt Putyin különgépe - elmenekült Moszkvából?
Kép forrása: TASZSZ

Második hetébe lépett az Ukrajna ellen indított orosz háború, és a Nagy Oroszországnak még mindig nem sikerült igazán nagy sikereket elérnie. Tóta W. Árpád szerint a háború egy katasztrófa, „az orosz medve meztele, a világ röheje.”

Tóta W. Árpád bejegyzése:

„Most már késő. Választanunk kell: vagy a halála, vagy a bosszúja.

Nyikita Hruscsov szól így Malenkovhoz a Sztálin halála című filmben, amikor döntenek arról, megöljék-e Beriját. Vlagyimir Putyinról is meg kell hozni ezt a döntést. Nem nekünk, hanem az orosz fegyveres erők vezetőinek.

A háború egy katasztrófa. Az orosz medve meztelen, a világ röheje. Oroszország katonailag is pontosan olyan rothadó, elmaradott, hazugságokból épült szegényház, mint amúgy. Háborús bűnökkel fizet minden méter haladásért. Oroszország a világ izzó gyűlöletének célpontja lesz évekig.

Putyin ennek a felelőseit a hadvezetésben fogja megtalálni, és nem is egészen alaptalanul: nyilván iszonyú korrupció és ostobaság vezetett ehhez a leépüléshez. Ez persze bele volt kódolva a rendszerébe, de neki kényelmesebb néhány tábornokot agyonlövetni, mint saját magát. 

Oroszországnak nem egy Hitlerre van szüksége, hanem egy von Stauffenbergre.”

loading...