Idén nem jönnek lengyelek a békemenetre – a CÖF nagyon kéri őket, hogy jöjjenek

Kép forrása: MTI

Nem vesznek részt lengyelországi vendégvonulók a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett, március 15-i Békemeneten – írja az Átlátszó. Mint írták a békemenetekre 2012 óta hagyományosan különvonatot bérelt a Gazety Polskiej Klub, egy jobboldali-konzervatív magazinhoz kapcsolódó szervezet, ám a szervezett utazás idén elmarad.

A Fidesszel szimpatizáló lengyelek eredetileg azt tervezték, hogy idén is Magyarországon békemenetelnek, szerdán azonban arról írtak a Facebook-oldalukon, hogy ez az utazás nem valósul meg.

Sajnos ma azt látjuk, hogy a vonat, amivel Magyarországra kellett volna mennünk, a Putyin bestiális viselkedése elől menekülő gyermekes anyák számára létfontosságúvá vált

– írták az Átlátszó szerint. A résztvevők a bérelt vonatot felajánlják a Lengyel Államvasutaknak, hogy segítsék a gyermekes anyák kimentését Ukrajnából. Emellett a klub erőforrásainak nagy részét az ukrán menekültek megsegítésére fordítja.

A döntés miatt a CÖF levelet írt a lengyeleknek, melyben azt kérték, „jöjjetek busszal, gépkocsival, tárt karokkal várunk benneteket”.

loading...