Az EP megszavazta a Putyin-ellenes szankciókat – még ma ki kell utasítani az orosz kémbankbot és ki kell szállni Paks 2-ből!

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Az Európai Parlament megszavazta a Putyin-ellenes szankciókat – még ma ki kell utasítani az orosz kémbankbot és ki kell szállni Paks 2-ből! – szólítja fel Orbán Viktort közleményében a DK.

Nem sokkal ezelőtt szavazott az Európai Parlament az Oroszország elleni, minden korábbinál keményebb szankciók támogatásáról.

A DK kezdeményezésére arról is döntöttek, hogy kitiltsák-e az Unió területéről, így Magyarországról is, Orbán és Putyin közös projektjét, az orosz kémbankként működő Nemzetközi Beruházási Bankot és a leállítsák-e az orosz érdekeket szolgáló Paks 2-beruházást is.

Az Európai Parlament elsöprő többséggel, a fideszes képviselők támogatásával szavazta meg az Oroszországot elítélő állásfoglalást a szigorúbb szankciókkal kapcsolatban.

A DK európai parlamenti képviselői szerint egyértelmű: az EP mai döntése után Orbánnak egyszer és mindenkorra be kell fejeznie a pávatáncát. A DK azt követeli a miniszterelnöktől, hogy

még ma szálljon ki a cseh és a román kormányhoz hasonlóan a Nemzetközi Beruházási Bankból és utasítsa ki a kémbankot Magyarországról, valamint még ma állítsa le a Paks2-beruházást.

Orbán ma ismét meghátrált és beismerte katasztrofális külpolitikáját, amelynek eredményeként ma Magyarország határaitól pár száz kilométerre háború dúl, most pedig eljött az ideje, hogy valós tettekkel is elhatárolódjon Putyintól és kövesse a ma megszavazott szankciókat. 

loading...