Megrendítő nemzetközi összefogás az ukrán gyermekcsapatért: büszkék lehetünk rá

Fotó: Ellenszel.hu

Szomorú és egyben inspiráló az ukrajnai Harkov gyerek-jégkorongcsapatának története.

A fiatal csapat busszal indult útnak Debrecenbe, hogy részt vegyenek a debreceni Hoki Klub által szervezett utánpótlás tornán. A hazájukban kitört háborús konfliktusról csak a határ átlépése után értesültek. A gyerekek a buszon tudták meg, hogy az otthonuk jelenleg egy háborús övezet és családtagjaik , ismerőseik jelenleg óvóhelyeken próbálják átvészelni a nehézségeket.

A 19 gyermekből és hat felnőttből álló társaság úgy döntött, hogy mindezek ellenére vállalják a tornán való részvételt. A sport és az európai összetartozás szellemében azonnal több felajánlás is érkezett a fiatal sportolók befogadására. A magyar, a lett és a lengyel szövetség egyaránt vállalta, hogy szállást és védelmet nyújt a bajbajutottaknak.

Magyarországról a Magyar Jégkorong Szövetség és a debreceni DHK ruházattal, élelmiszerekkel segít, valamint ruha- és pénzgyűjtésbe is kezdtek.

Az ukrán gyerekek fantasztikus lelki erejét bizonyítja, hogy az öt csapat részvételével lebonyolított tornán kimagaslóan teljesítenek, jelenleg az élen állnak és komoly esélyük van a végső győzelemre is.
Eközben tőlük néhány száz kilométerre egy másik csata zajlik, ez azonban nem a fair-play szellemében és nem hokiütőkkel vívják.

loading...