Az oroszok szerint még egyetlen katonájuk sem halt meg Ukrajnában

Kép forrása: EPA
Az orosz védelmi minisztérium orosz oldalról egyetlen halálos áldozatról sem számolt be az ukrajnai „különleges katonai hadműveletről” szóló médiajelentésében – írja a CNN. Az oroszok minden bizonnyal ebben is hazudnak.Szombati jelentésében az orosz védelmi minisztérium csak az ukrán oldal katonai eszközeinek veszteségeit ismertette. A minisztérium szóvivője azt mondta,

nem voltak halálos áldozatok az ő oldalukról.

Ukrajna reggel saját és az orosz veszteségeket is közzétette: túlzónak tűnő jelentésük szerint 3500 orosz katona halt meg eddig az invázióban. Ukrán oldalon 198 halottról számoltak be.

Az orosz védelmi minisztérium egészen biztosan hazudik, hiszen a közösségi médiában, főleg a Twitteren tömegével jelennek meg a felvételek halott orosz katonákról, illetve megsemmisített orosz fegyverzetről is.

Ha nem halt meg senki, miért vittek magukkal mobil krematóriumokat?

A brit Telegraph beszámolója szerint az orosz fegyveres erők mobil krematóriumokat állítanak fel az ukrajnai harctereken. Az elesett katonákat a helyszínen kell elhamvasztani a mozgó, nagy teljesítményű kemencék segítségével.

Ben Wallace brit védelmi miniszter egy beszédében arra utalt, hogy Oroszország a halottak gyors elégetésével elfedheti saját soraiban a tényleges áldozatok számát.

“Ha orosz katona lennék, és tudnám, hogy mobil krematóriumok haladnak mögöttem, mélyen aggódnék”

– jelentette ki Wallace.

loading...