Péntek hajnali hírek Kijevből: hatalmas robbanásoktól vált percekre világossá az ukrán főváros

Magyar idő szerint hajnali négy körül robbanások rázták meg az ukrán fővárost. A támadásról több kijevi lakos is töltött fel videókat a Twitterre. Az ukrán belügyminiszter-helyettesre hivatkozva azt írja a CNN, hogy Kijev felett hatástalanítottak egy orosz rakétát.

Szintén a CNN számolt be arról, hogy az észak felől érkező csapatok körülbelül 32 kilométerre megközelítették Kijevet. Amerikai tisztségviselők arra figyelmeztetnek, hogy Oroszországból is újabb csapatok érkeztek, amelyek a főváros felé vették az irányt valószínűleg azzal a céllal, hogy bekerítsék azt, és megdöntsék az ukrán kormányt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban éjjel arról számolt be, hogy olyan információik vannak, miszerint „ellenséges szabotőrök” vannak Kijevben, akik rá és családjára vadásznak.

Az amerikaiak szerint szörnyűségre készülnek az oroszok, miután körbevették az ukrán fővárost.

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy fegyveres erőik komoly veszteségeket okoztak az orosz hadseregnek. 800 ellenséges egységet semlegesítettek. Az nem derült ki, hogy ez kizárólag az elhunytak száma e. A minisztérium tájékoztatása szerint több mint 30 orosz tankot, hét orosz repülőgépet és hat helikoptert is megsemmisítettek.

Kiberháborút indítottak Oroszország ellen

Az Anonymus hackercsoport kiberháborút indított Oroszország ellen.

„Műveleteink az orosz kormányt célozzák”

– áll a közleményükben a The Kyiv Independent szerint.

loading...