Friss jelentés – így áll most a háború Ukrajnában

Az ukrán vezérkar friss jelentést tett közzé a Facebookon – Harcok folynak a határ mentén, 20 orosz helikopter landolt Kijev közelében

„Február 24-én 17:00 órától az ellenség folytatta támadását a határ teljes vonalán. A Belarusz Köztársaság az államhatár északi része mentén lévő repülőterekről elterelő műveleteket hajtott végre. Az északi régióban az ellenséget az Uzs folyónál (nem összekeverendő az ukránul szintén Uzsnak nevezett Ung-folyóval, ez az Uzs a Pripjaty egyik mellékága) megállították, és harckocsiharc zajlik” – áll a hvg.hu által szemlézett friss jelentésben.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának sajtószolgálatának bejegyzésében megjegyezték:

  • Az Ukrán Fegyveres Erők 1. önálló harckocsizó dandárjának egységei Baturin térségében és Csernyihiv külterületén állították meg az ellenség páncélozott járműveinek oszlopait.
  • A jelentés szerint az Orosz Föderáció húsz KA-52-es és Mi-8-as helikoptere leszállt a hosztomeli repülőtéren. A harc jelenleg is tart.
  • Egy sikertelen partraszállási kísérlet és egy kudarcot vallott rakétacsapás után az ellenség Moszkva nevű cirkálója megkezdte a Kígyó-sziget bombázását.
  • Emellett egy 300 járműből álló vegyes oszlop közelítette meg Konotop városát. Az ukrán fegyveres erők gépesített egységei felvették a harcot velük.

A sajtószolgálat szerint az ukrán véderő stabilizálta a helyzetet a donyecki műveleti körzet teljes frontvonalán. Mariupol környékén harcok folynak.

loading...