Jakab Péter szerint az embereknek elegük van a korlátozásokból, ezért nem kellenek már

Lemondott Jakab Péter a Jobbik elnökségéről
Kép forrása: MTI

„Hatpárti egyetértés van abban, hogy Magyarországon nem lehet kötelező az oltás, ha az ellenék nyeri a választást” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Jobbik elnöke szerint „Nyugat-Európától Lengyelországig arra a felismerésre jutottak, hogy fel kell oldani a járványügyi korlátozásokat. Nem a korlátozásokban van a megoldás, hanem a személyi felelősségvállalásban”

– mondta a Jobbik elnöke, aki szerint logikátlanok a kormány által hozott intézkedések.

Példaként a következőt említette:

„Ha elmegyek moziba, akkor fel kell vennem a maszkot, hogy ha Orbán Viktor évértékelőjét akarja valaki meghallgatni, akkor meg nem kell maszk.” 

Jakab nem tartja elfogadhatónak, hogy Magyarországon védettségi állapottól függetlenül különböztessenek meg embereket aszerint, „hogy ki az, aki elmehet egy rendezvényre, és ki az, aki nem mehet el”. „Mindenki hozza meg a saját döntését: aki fél a járványtól, az hordjon maszkot, oltassa be magát, aki pedig úgy gondolja, hogy enélkül is tudja élni a mindennapjait, az pedig tegyen az ellenkező módon” – mondta.

Jakab Péter hétfőn, a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján kijelentette, hogy Magyarországon nem lesz kötelező az oltás, ha április 3-án az ellenzék nyer.

loading...