Orbán szándékosan elbukná a választást? – Juszt László szerint most épp ez a Fidesz terve

Juszt László figyelmeztet: besorozhatják a magyar fiatalokat

Bocs! de ez most hosszabb lesz. Viszont a téma megkívánja – írja Juszt László a Facebookon, aki azt fejtegeti hosszasan, hogy Orbán Viktor igazából direkt szeretné elveszíteni a választást.

Juszt László bejegyzése:

„Orbán a bukásra játszik. A közvéleménykutatásoknak soha nem hittem. Minden kutatás eredményének megismerése előtt az a kérdésem: ki rendelte a kutatást?

Ennyit erről. Viszont az, amit a gazdasággal tesz, az számomra azt jelzi, azzal a gazdasági káosszal, amit most mesterségesen állít elő, már nem ő szeretne foglalkozni. Az üzemanyagár korlátozására és annak következményeire gondolok. Jön a tavasz. Kezdődnek, kezdődnének a földeken a munkák. Kérdés:

hogyan, ha a vidéki kis kutak sorra bezárnak?

Egy hektár felszántásakor az MTZ 80-as  – persze függ a talaj nedvességtartalmától, a traktor állapotától, a traktor vezető szakértelmétől – 28-30 liter gázolajat “eszik meg”. Nem sokkal fogyaszt kevesebbet, ha műtrágyát szór. 

Ha Orbánnak valóban a megoldás lett volna a célja, – akkor a lengyelekhez hasonlóan – az áfát csökkentette volna. De nem! Így a benzin 480 forintos árából literenként 226,19 forint folyik be az államkasszába. 102,05 forint az áfa, 120 forint a jövedéki adó, továbbá az állami készletezést is megfizettetik, ami 4 forint 15 fillér. Ezzel ez a kormány havi újabb 90 milliárd ellopható pénzhez jut, miközben százával teszi tönkre a  magán kutakat, amelyek elsősorban a falvakat látják el. Ez azért is messzire visz, mert ha nem lesz üzemanyag, s elmarad a földek megművelése, az… az hova visz?

Nem ismerek olyan társadalmi rendszert, amely rendelettel kényszeríti a vállalkozókat arra, hogy ráfizetéssel vállalkozzanak!

Ez számomra azt jelenti, hogy Orbán arra játszik, hogy az utána következő kormányt, s ezzel a népet, – amelynek már érezhetően kezd elege lenni – totálisan ellehetetlenítse. Ő pedig – köszöni szépen – évszázadokra rendbe tette a családja és a barátai sorsát.”

loading...