Ezt a tüzet nem tudja eloltani Orbán: a tanárok nem hagyják magukat – ma drasztikus lépést tettek

Ma reggel 12 tanár nem vette fel a munkát a Szent László Gimnáziumban, hogy polgári engedetlenséggel tiltakozzanak az orbáni sztrájkrendelet ellen.

„Ez egy polgári engedetlenség, nincs összefüggésben a szakszervezetekkel”

– jelentette ki a hvg.hu-nak Tóth Viktor, a kőbányai Szent László Gimnázium tanára, miután hétfőn 11 társával nem vették fel a munkát és az intézmény dísztermében ülve tartanak egy napos minisztrájkot. Tóth lapunknak azt mondta, hogy tudomása szerint csoportösszevonásokkal oldják meg az intézményben a helyettesítést.

Tóth a reggelt „krétázással, molinózással” kezdte: krétával felírta a gimnázium előtti járdára, hogy „A sztrájk alapjog”, valamint ugyanilyen feliratú molinót helyezett ki az épület falára.

Tóth elmondta, hogy az iskola jelenleg polgári engedetlenséget mutató tanárai az állásukkal játszanak, azonban állítása szerint már nincs mit veszíteniük. Hozzátette, hogy az iskola tanári karának döntő többsége egyetért velük, közel harminc pedagógus reggel egy csoportkép erejéig össze is állt a kifüggesztett molinó alatt.

A következő napokban több gimnázium pedagógusai is hasonló polgári engedetlenséget fognak tanúsítani, és nem veszik fel a munkát egy napra. A Szent László Gimnázium tanárai azért döntöttek az ellenállás mellett, mert elmondásuk szerint a kormány legfrissebb rendelete ellehetetleníti későbbi sztrájkjukat.

loading...