Juszt László: “Orbán asszonysága” megint túlnyalta magát

Juszt László lerántotta a maszkot Orbán ötletéről, ijesztő dolog került elő

Juszt László eddig sem volt nagy véleménnyel Novák Katalinról, de a Fidesz államfőjelöltje most különösen kiverte a biztosítékot az újságírónál.

Novák a blogján a következőket írta:

“Nekünk, magyaroknak két születésnapunk is van. Augusztus 20-án az országét, a magyar kultúra napján a nemzetét ünnepeljük. Kölcsey Himnusza a magyar fájdalom, a magyar remény és áhítat. Elválaszthatatlan tőlünk. Ateista rezsimek is csak addig merészkedtek, hogy szövege helyett inkább csak a zenéjét engedték játszani. De a diktatúra éveiben nagyapáink, szüleink, s mi magunk, csukott szájjal is tudtuk énekelni.”

Juszt szerint először is legyen Novák dolga, hogy számára csak ez a két születésnap létezik, s a saját, vagy gyermekei születésnapja nem. Ez nem érdekel – tette hozzá.

„Másodszor: élünk még itt néhány millióan, akik pontosan emlékszünk arra, hogy az általános iskolában kötelező volt kívülről megtanulni, s felmondani a Himnuszt az irodalom órán.

Mint ahogyan arra is, hogy minden iskolai, majd később munkahelyi vagy más rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, s a Szózattal fejeződött be. S nem csukott szájjal, hanem teli torokból! És ez így volt – például – az “ateista” Csillebérci úttörőtáborban is a zászlófelvonásnál”

– írja a népszerű újságíró, majd azzal zárja bejegyzését, hogy „Orbán asszonysága megint túlnyalta magát. Miért kell ekkorákat gurítani?”

loading...