Arató Gergely: Lebukott a gazda? A DK Rogán Antalhoz fordul az elmúlt évek legnagyobb botránya miatt

A lélegeztető-gépeken sokat lopott a kormány. A képen Arató Gergely.
Kép forrása: MTI

444.hu birtokába jutott nyomozati dokumentumok alapján az elmúlt évek egyik legnagyobb politikai botrányában, a Völner-ügyben Rogán Antal is nyakig benne lehet – áll Arató Gergely közleményében.

A ma megjelent részletek szerint a Völner Pálnak alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti kenőpénzt átadó Schadl György a Pécsi Tudományegyetem egyik tanársegédjével intéztette Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a sikeres vizsgáit és érdemjegyeit, úgy, hogy Rogán embere többször meg sem jelent a vizsgákon.

A DK szerint felháborító, hogy a kormány már az egyetemi munka függetlenségét is képes veszélybe sodorni, ha a saját káderek tisztességtelen előnyhöz juttatásáról van szó.

Amíg a becsületes magyar egyetemi hallgatók éjszakákba nyúlóan készülnek egy-egy jogi vizsgára, addig Rogán Antal kabinetfőnöke politikai nyomásgyakorlással, befektetett munka nélkül jut hozzá jó érdemjegyekhez és egy jogi diplomához.

A legfrissebb hírek ismeretében a DK Rogán Antalhoz fordul, hogy megtudjuk:

valójában Orbán propagandaminiszterét üdvözölhetjük-e a Völner által korábban csak gazdaként említett befolyásos kormánytag személyében?

Továbbá azonnali választ követelünk Rogán Antaltól, hogy az ő utasítására gyakoroltak-e nyomást a Pécsi Tudományegyetem dolgozóira, hogy a bukdácsoló kabinetfőnökét diplomához jutassák – zárul a közlemény.

loading...