A csirkefarhát árát is maximálják a választásokig Gulyás Gergely szerint

Kép forrása: MTI

Három hónapig lehet tavaly októberi áron venni az árstoppal érintett termékeket. Kompenzációt nem ad a kormány, mert „közös teherviselés van”.

Orbán Viktor tegnap jelentette be, hogy hat termék: a kristálycukor, a liszt, az étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében a kormány beavatkozik az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a termékeknek az árát tavaly októberi szintre viszik vissza. (Amikor egyébként sokak szerdin drágábbak voltak a termékek, tehát nem árcsökkentést jelentett be Orbán, hanem áremelkedést.)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a csirkefarhát árát is említette azon termékek között, amit maximalizálnak.

A miniszter az árstop hátteréről azt mondta, hogy számtalan nemzetközi példát megvizsgáltak, és végül a szerb mintát vették alapul. Egyelőre 3 hónapra szól az intézkedés. A rendelkezést be nem tartók pénzbírságra számíthatnak, ennek mértéke néhány napon belül megjelenik. Gulyás úgy jellemezte a büntetést, hogy „visszatartó hatású” lesz.

Végül azt is kijelentette a miniszter, hogy közös teherviselés van, ezért senki ne számítson a veszteségek kompenzálására.

loading...