Dobrev Klára nagy bejelentést tett: úgy döntött, nem indul újra az Európai Parlament alelnöki posztjáért

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc egy színpadon állnak majd

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője hosszú bejegyzéssel jelentkezett a Facebookon, amiben bejelentette, hogy nem indul újra az Európai Parlament alelnöki posztjáért.

Dobrev Klára bejegyzése:

„Az európai parlamenti alelnöki megbízatásom két és fél évre szólt, és most lejárt. Úgy döntöttem, nem indulok újra, a parlament a jövő héten új elnököt és alelnököket választ.  

Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk. Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel. 

Ugyanakkor felemelő időszak is volt, tele olyan sikerekkel, amilyenekről álmodni sem mertem volna. A válság hatására és sokak erőfeszítéseinek a következtében Európa szorosabb szövetség lett. Az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig.

Bármennyire is ellenkeztek Orbánék, elértük, hogy legyen közös európai minimálbér-szabályozás. Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét. 

Magyarországon a csaló, egyenlőtlen választási rendszer ellenére 12 év után először teremtettük meg a feltételét Orbán leváltásának. A hat párt szövetsége a legfontosabb politikai feltétele a rendszer menesztésének.

De mindez még nem elég!

A mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk.

Az előttünk álló időszakban Magyarországon a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogom minden erőmet koncentrálni. Hatalmas munka vár ránk, tartsatok velem!”

loading...