Új fejlemény Homonnay Gergely halála ügyében: követték és megfenyegették – az ügyészség nyomozást indít

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Czeglédy Csaba, a DK politikusa a Facebookon számolt be új fejleményekről a néhány nappal ezelőtt ismeretlen körülmények között elhunyt közéleti aktivista, Homonnay Gergely halálának ügyében.

Czeglédy Csaba bejegyzése:

„Új fejlemény Gergő halála ügyében!

Az ügyészség nyomozást indít az író, Orbán miniszterelnök ádáz ellenfele halála miatt, akit meztelenül találtak egy fővárosi melegklubban. Hommonay az életét féltette, barátai szerint követték és megfenyegették.

“Homonnay magyar író halála Rómában” címmel és “A titkosszolgálatok árnyéka” alcímmel irt friss cikket a Fidelity News.

Google translate-tel fordítottam le a cikket, aminek linkjét kommenbe beírom. A fordítás esetleges hibái miatt elnézést kérek.

A Római Ügyészség hivatalosan is megkezdte a nyomozást Homonnay Gergely halála ügyében. A magyar írót, az LMBTQ jogvédőt szilveszter éjjelén, teljesen meztelenül találták élettelenül a San Giovanni in Laterano városától néhány lépésre egy ismert római melegklub, az Adam Sauna fürdőszobáiban.

Luca Guerzoni ügyész aktát nyitott „halál mint egy másik bűncselekmény hipotézise” miatt: a 46 éves író mellett kokainos tasakok és GHB-vel, a hírhedt „erőszak-kábítószerrel” készült injekciós üvegek voltak. 12-ig, alig több mint egy órával a halála előtt még élve látták egy férfi társaságában, akinek mára nyoma veszett.

Az író az egyik leghevesebb ellenfele volt Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, a 2018 áprilisi tüntetések főszereplőjének, amely a kormány másik ellenségének, Karacsony Gergelynek a budapesti főpolgármesterré választásához vezetett. A magyar főváros első polgára szabad lélekként emlékszik rá: „Egy polgár, aki egy jobb, igazságosabb és elfogadhatóbb országban akart élni. Ezért haraggal és türelmetlenül küzdött itthon és Olaszországból is.”

Homonnay Gergely 2020 júliusában Rómába menekült. Három hónappal azelőtt, hogy egy év próbaidőre ítélték, Novák Katalin családminiszter rágalmazásával vádolják, akit Orbán nemrég köztársasági elnökjelöltjének nevezett meg. Mindenekelőtt azután került a kormány célkeresztjébe, hogy leleplezte Varga Judit igazságügyi miniszter állítólagos homoszexualitását, aki a homofób törvényeket támogatja.

Bizonyára az írónak nem volt hiánya ellenségeiből, ahogy ezt kedves barátja, Perintfalvi Rita, magyar teológus, a „Miszticizmus vége a nemnek” című könyv szerzője is megerősítette. A professzornő egy posztot írt, amelyben Homonnay gyötrelmét árulja el:

„Amikor szinte minden nap elmentem meglátogatni Gergást [gondolom, ez Gergő], arról beszélt, mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetéseket kapott, megfigyelik, figyelik a mozgását, tudják, hol ül a gépen, ha hazaér, megvárják a reptéren.”

Az írónő római lakcíméről még ő sem tudott, egy este a vacsora alkalmával nyíltan beszélnek arról, hogy Magyarországon politikai célú gyilkosság történhet.

Dr. Guerzoni ezek alapján nyilvánvalóan tisztán akar látni az ügyben, mielőtt sietve elhárítaná a kábítószer-alapú melegparti tragikus eseményét, ahogyan azt a magyar média teszi.”

loading...