A DK nem hagyja annyiban a dolgot: feljelentik a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt

Kép forrása: MTI

A DK hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását, írja az MTI.

Barkóczi Balázs szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Azt mondta, az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll.

Szerinte Orbán Viktor számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához vagy módosításához, ez lehet az egyetlen oka, hogy a volt államtitkárt „még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne”.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára azután mondott le, hogy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.

Völnert azzal gyanúsítják, hogy több alkalommal is 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak.

loading...