A DK nem állna meg a Völner-ügynél: újabb cégekre bukkant a párt, vagyonosodási vizsgálatot követelnek

A sajtó az elmúlt pár napban sokat írt arról a cégbirodalomról és azokról családi vagyonokról, amelyek a korrupcióval gyanúsított Völner Pál családjához köthetőek – írja közleményében a DK.

„Volt köztük ingatlanokkal foglalkozó cég és hajózással kapcsolatos vállalkozás is, mi azonban felfedeztünk két újabb céget is, a lovardákkal foglalkozó Aktív Lovak Kft.-t és az Active Horses Kft.-t, a Kft-k tagja pedig Völner Pál egyik lánya.

Az egyik vállalkozás cégkivonatában az árulkodó völner@invitel.hu e-mail cím van megadva a vállalkozás honlapjaként. Ma még nem tudjuk, hogy az értékes területeken, a semmiből felépült lovardáknak van-e köze a korrupcióval szerzett pénzekhez, hogy a hivatali visszaélés elfogadásával járó milliók, amiket Völner Pál tett zsebre, ide is kerültek-e, de ezt nem is a mi feladatunk kideríteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a NAV-tól, hogy indítson azonnali vagyonosodási vizsgálatot a fideszes Völner Pál ellen!

Addig, amíg nem tudjuk, hogy Völner Pál pontosan mennyi pénzt fogadott el bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés keretében, és hogy ezek a pénzek hova kerültek, addig ennek az ügynek soha nem lesz vége. Jogunk van tudni, hogy hova kerültek a korrupcióval szerzett milliók: ingatlanokba, hajózási cégbe, esetleg lovardákba, vagy még mindig van valami, amit nem tudunk? A DK azt követeli, hogy a NAV azonnal indítson vagyonosodási vizsgálatot Völner Pál ellen, derüljön fény az egész cégbirodalomra a Völner-család mögött” – írja közleményében Barkóczi Balázs
a DK szóvivője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 12. választókerületében.

loading...