Schmidt Mária dühös levelet írt egy oxfordi professzornak, aki bírálni merte a Fideszt

Kép forrása: MTI

Schmidt Mária dühös levélben támadta le Timothy Garton Asht, az Oxfordi Egyetem professzorát, mert a brit történész bírálni merte Orbán Viktort és a magyar kormányt.

“Ön mégis kinek képzeli magát?”

– írja nyílt levelének elején a Terror Háza igazgatója, itt nem állt meg, hosszan vonja kérdőre a brit történészt:

„Miért ír, nyilatkozik és beszél újra meg újra a magyar politikáról? Magánvéleményét fejti ki, vagy fizetett Soros-lobbistaként szólal meg?

Ideje lenne tisztázni a beszédhelyzetét, hogy mindenki láthassa, miért tekinti Önt egyfajta orákulumnak a nemzetközi neomarxista ballib média, lásd még: független, objektív. Persze tudjuk, hogy mindet Soros finanszírozza azért, hogy a nyílt társadalom fedőnevű birodalmi projektet szolgálják.

Ez a közös nevező a sorosista, globálmarxista Guardian-nel is, aminek Ön, Ash, az egyik újságírója. Újságírója. Vagyis, Ön már rég nem komoly tudós, még csak nem is egy különösebben érzékeny elemző.”

A NER üdvöskéje azzal vádolja a szerzőt, hogy „a globális, birodalomépítő erők tipikus kijáróinak egyike”. Schmidt a levél végén „jellegzetes oxbridge boy”-nak nevezi Asht, „akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő”.

loading...