Végre megszólalt Tállai András: szerinte az emberek nem éreznek semmit a forint gyengélkedéséből

Kép forrása: MTI

Varju László hétfőn a parlamentben kijelentette: a Fidesz történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy 370 forint is volt az euró árfolyama. A DK képviselője szerint ezt az unokáink se fogják elfelejteni, és reméli, hogy a választók sem jövő áprilisban – írja a Telex.

Varju szerint az Orbán-kormány teljesítménye abban merül ki, hogy most

  • a legnagyobb az államadósság,
  • a legdrágább a benzin,
  • a leggyengébb a forint és legnagyobb az infláció.

„Az önök munkája beérett, önök elbuktak, menniük kell” – fogalmazott a DK képviselője. „Meddig tervezi tétlenül nézni az Orbán-kormány a forint mélyrepülését?” – kérdezte Varju László Varga Mihálytól.

A pénzügyminiszter helyett Tállai András válaszolt, aki a Gyurcsány-kormány válságkezelésével vetette össze a mostani lépéseket.

„Önök 2 millió embert vittek bele a devizahitelezésbe, a Fidesz segítette ki őket kétharmados kormányzással. Gyurcsány elvette a 12. havi nyugdíjat, Orbán visszaadta”

– sorolta a példákat. Gyurcsány elvette a közszférában a 13. havi bért, a Fidesz a pedagógusoknak 10 százalékos, az egészségügyi dolgozóknak 72 százalékos béremelést ad.

Tállai elismerte, hogy nehéz helyzetben van a forint, és magas az infláció, de az emberek szerinte ebből semmit nem éreznek.

loading...