Kordás László: Be kell vezetni az európai minimálbért ahhoz, hogy Orbán ne ugrassza össze az embereket

Kép forrása: MTI

A DK szakpolitikusa, Kordás László közleményt adott ki, amelyben leszögezi:

„Nemet mondunk az iparűzési adó elvételére!”

Kordás szerint a kormány a minimálbér-emelést felhasználva keltene feszültséget az önkormányzatok és a szakszervezetek között

Ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, a kormánynak soha nem a magyar emberek érdének képviselete, hanem a politikai ellenfelek ellehetetlenítése a célja. Orbán azért veszi el az ellenzéki vezetésű kerületektől és városoktól az iparűzési adót, hogy azokat büntesse, akik nemet mondtak a korrupt politikájára. Orbánék ezért próbálják összeugrasztani a minimálbér-emelést jogosan követelő szakszervezeteket, a kivéreztetett önkormányzatokat és a kiszolgáltatott munkavállalókat – írja közleményében a szakpolitikus.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség volt elnöke hozzáteszi:

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány még a minimálbér-emelést is képes az önkormányzatokon elverni. Abban a DK, az önkormányzatok és a szakszervezetek is egyetértenek, hogy Orbánék nem halogathatták tovább a minimálbér emelését, de ahhoz, hogy Orbán ne tudja összeugrasztani többet a kormánytól független hangokat, be kell vezetni az európai minimálbér-szabályozást.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy Orbánék hagyják az önkormányzatoknál az őket illető bevételeket és ne akarják egymásnak ugrasztani a jól együttműködő önkormányzatokat és szakszervezeteket!”

loading...