Emberségből csillagos ötös: nőgyógyászati rendelőt nyitnak hajléktalan és rászoruló nőknek

Kép forrása: Budapest Bike Maffia

Nem mindennapi történettel találkoztunk, amikor olvastuk a Budapest Bike Maffia felhívását. A szervezet eltökélt abban, hogy egy hiánypótló (és feltétlenül szükséges) nőgyógyászati rendelőt létesítsen hajléktalan és rászoruló nőknek.

A szervezők azt írják, 11 hónappal ezelőtt jött az ötlet amit tettek követtek, kiforrt, és február végéig meg is fogják valósítani.

„Mert itt ojrópa kellős közepén, egy fővárosban nem lehet igaz, hogy vannak olyan nők, akik nem vehetnek igénybe nőgyógyászati szolgáltatásokat. Megépítjük, mégpedig együttműködésben a BMSZKI-val” – írják.

Kezdésként a BBM felajánl erre a célra 1 millió forintot, de a cél 9.8 millió.

Mire kell a pénz?

A rendelő kialakításához szükséges zuhanyzó, váró, vizsgáló, kézmosó, wc. Mindemellett előfinanszírozandó a hat havi működés, hogy rendelő megkapja a működési engedélyt, mely bázis időszak után a NEAK finanszírozza. De addig is szükséges biztosítani az orvos, nővér, szociális munkás tiszteletdíját, az orvosi eszközöket, kézbe adható gyógyszereket.

Hogy tudsz segíteni?

A szervezők az alábbi számlaszámra várják az adományokat, legyen az bármekkora összeg:

Magnet Bank: Bike Maffia Egyesület
16200151-18528192
IBAN: HU54 1620 0151 1852 8192 0000 0000
A közleménybe kérjük írd be: Rendelő

Ha nem tudsz segíteni anyagilag, de segítenél mégis, kérjük, oszd meg ezt a cikket, hogy mások is rátaláljanak erre a nemes kezdeményezésre!

loading...