Dobrev Klára: Orbánnak és Káslernak kutya kötelessége bocsánatot kérni a megalázott ápolóktól

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint a legfontosabb dolog, amire a járvány tanított minket az az, hogy embert csak ember gyógyíthat. Épp ezért tartozunk hálával azoknak, akik lassan két éve helyt állnak a covidos betegek ellátásában.

De úgy látszik ezt csak a kormány nem érti és zsúfolt, zajos szálláson, méltatlan körülmények között helyezik el a Budapestre vezénylet ápolókat

– hívja fel a figyelmet Dobrev Klára arra, hogy az Orbán-kormány nem becsüli meg ezeket az embereket.

Mégis minek kell ahhoz történni, hogy végre a kormány is megértse, nem használhatják ki a végtelenségig azokat, akik hátukon viszik a magyar egészségügyet – teszi fel a kérdést az EP alelnök. Dobrev Klára szerint a betegek ellátásában résztvevőket jutalmazni kellene és nem büntetni.

Hogyan várhatnánk el aodafigyelést, gondoskodást, megfeszített munkát azoktól, akik a műszakjuk végén még kipihenni sem tudják magukat?!

Dobrev Klára szerint nem kell ahhoz egészségügyi szakembernek lenni, hogy lássuk, egy tragikusan szervezett egészségüggyel próbálja a kormány túlélni a negyedik hullámot. Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak kutya kötelessége lenne bocsánatot kérni a megalázott ápolóktól, és azonnal biztosítani számukra az emberhez méltó pihenés körülményeit. A megbecsülésről nem elég beszélni, a kormánynak ideje tenni is érte.

loading...