A Romániából importált Demeter Szilárd kikukázná a magyar irodalom 80 százalékát

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet"

A Romániából importált NER-es nagymagyar, Demeter Szilárd – aki azzal robbant be leginkább a közéletbe, hogy Hitlerhez hasonlította az egyébként zsidó Soros Györgyöt – most ismét maradandót alkotott. 

A Telexnek adott videóinterjújában a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója többek között kijelentette:

„Nekem nem az a bajom Parti Nagy Lajossal, amiket a Hvg-re vagy bárhova ír publicisztikaként, hanem az a nagy bajom Parti Nagy Lajossal, hogy az utóbbi években az ő tehetségéhez és írói vagy költői nagyságához képest sz*rokat ad ki, mint szépirodalmi mű.”

Demeter Szilárd kifejtette azt is, hogy gyűlöli a színházat, mint intézményt. Saját bevallása szerint amikor el kell mennie egy előadásra az olyan „mint másoknak a fogászat. Egész egyszerűen libabőrös vagyok, de ez ilyen pszichoszomatikus”. 

Demeter Szilárd azt hangoztatta, a kulturális identitást kell erősíteni és ha van közfeladat, amit ő szívesen vállal, akkor ez az. A Petőfi Rádióval kapcsolatban kijelentette, akkor lenne jó adó, ha nem „életmód-válaszokat tudna adni a magyar fiatalok számára”. Kitért arra is, hogy Flour Tomi Mizu című száma egy heteroszexuális kampánydal, és nagyon tart attól, hogy ha egyszer eljön egy olyan világ, melytől ő retteg, akkor ez lesz az a szám, amit elsőként be fognak tiltani.

“”Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám. Tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó”

– fogalmazott a NER import-kultúrharcosa.

loading...