Milliós büntetést kapott a bíróságtól a kormánypárti Magyar Nemzet

A Fővárosi Törvényszék szerdai, elsőfokú ítélete szerint a kormányközeli Magyar Nemzet – melynek kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. – egy korábbi cikkével megsértette a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét. Ezért a bíróság bocsánatkérésre és egymilliós sérelemdíj megfizetésére kötelezte a lap kiadóját, vagyis a Mediaworksöt – közölte a Helsinki Bizottság a még nem jogerős ítéletet.

A Helsinki Bizottság közleményében azt írja,

Orbán Viktor 2020. október 3-i rádióinterjújában összemosta a pedofíliát és a Labrisz kiadványát. A kormánypárti propagandasajtó ekkor kapcsolt fokozatot, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot igazolja.”

A Magyar Nemzet ide vágó írása október 12-én jelent meg, melyben Németh György szociológus-közgazdász azt állította, hogy a „Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

A Labrisz ezután beperelte a Magyar Nemzetet, az ügyben pedig most született meg az elsőfokú ítélet, amelyben a Fővárosi Törvényszék kimondta:

„sem a Meseország mindenkié c. könyvben, sem a felperes tevékenységében nem merült fel pedofília jelensége”.

loading...