Külhoni magyaroknak szánt pénzből vettek budai villát Kövér László emberei – a DK válaszokat követel

Kép forrása: MTI

A 24.hu írta meg, hogy

Kövér László házelnök kabinetfőnökének a családja használ egy budai villalakást, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg. A luxusingatlan mellett egy Audi A6-os is Kövér emberéhez került, sőt a kabinetfőnök sógornője is kapott közel 2 millió forint adományt a pénzből.

Nem lehet tehát azt mondani, hogy az Orbán-kormány megkülönböztetéssel élne a határon túliakkal szemben, hiszen láthatóan rájuk hivatkozva is pontosan ugyanúgy lop, mint mindenki mástól.

A DK azonnali válaszokat vár Kövér Lászlótól, a Fidesz egyes számú tagkönyvének birtokosától a következő kérdésekre:

  • Mikor döntött úgy, hogy az elvben határon túliaknak szánt közpénzek jobb helyen lesznek a saját kabinetfőnökénél és annak családjánál?
  • Miért lett ebből a pénzből budai luxusvilla és Audi A6?
  • Kövér László talán abban látja a nemzetegyesítés következő mérföldkövét, hogy a Fidesz egyformán lop a magyar adófizetőktől és a határon túli magyar állampolgároktól? A
  • DK azt is tudni akarja, hogy eddig mennyi, papíron határon túlra szánt közpénzmilliárd kötött ki hasonlóképpen fideszes politikusoknál, ismerőseiknél, rokonaiknál?

A DK szerint az ügy nem maradhat következmények nélkül, Kövér László magyarázattal tartozik nem csak az országhatárokon innen, hanem az országhatárokon túl élő magyar állampolgároknak is. 

loading...