Újabb diktátort vágtak nyakon: Erdogan kimarad a világ vezetőinek glasgow-i csúcstalálkozójából

Recep Tayyip Erdogan török elnök az előzetes tervvel ellentétben nem megy el hétfőn az ENSZ 26. klímakonferenciájára (COP26) Glasgow-ba – számolt be róla az NTV török hírtelevízió.

Erdogan a G20-országcsoport vezetőinek kétnapos római találkozójáról hazatérőben, a repülőgépen beszélt újságíróknak arról, hogy

 a biztonsági protokollra vonatkozóan olyan igényei voltak, amelyeket minden külföldi útja során teljesítenek, és nemcsak az ő, hanem a többi vezető esetében is.

A fogadó fél az utolsó pillanatba jelezte, hogy nem tud eleget tenni a kéréseknek – mondta Erdogan. Hozzátette:

később megtudták, hogy a szóban forgó igényeket egy másik ország vonatkozásában kivételesen mégis teljesíteni tudták a szervezők, az eset tehát nemcsak a török küldöttség biztonságával, hanem országa tekintélyével is kapcsolatos volt.

Erdogan azt gondolta, hogy török földön kívül is ő diktál, de ez az eset most jól arcon vágta. Megmutatták, hogy nem az van, amit ő akar.

Sajnáljuk, hogy Orbán török diktátor barátjának fontosabb volt az, hogy istenkirályként bánjanak vele, mint az, hogy országa a világ 20 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságának egyike érdemben tegyen valamit a klímaváltozás megfékezéséért.

loading...