Gyurcsány Ferenc 1956-ra és 2006-ra is visszatekintett október 23-án

Kép forrása: MTI

Az 1956-os forradalom évfordulóján hosszabb bejegyzésben fejtette ki gondolatait a 65 évvel ezelőtti eseményekről, illetve a 2006-os zavargásokról is Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint 1956 ismét elbukott:

Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le.

Gyurcsány szerint „Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.”

Az egykori miniszterelnök szerint

2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. (…) A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal.

Gyurcsány Ferenc 2006 könnyen látható sérüléseihez sorolja az ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőét, a kíváncsi setálóét és gyújtogató huligánét, a munkáját végző, megtámadott rendőrét.

A bejegyzésben azt is írja, hogy “szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.”

loading...