Márki-Zay szerint mindenki hazaáruló, aki Karácsony kérése ellenére Dobrev Klárát támogatja

„Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk” – mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt az ATV Híradójának azokról az ellenzéki politikusokról, akik az előválasztás első fordulójában még Karácsony Gergelyt támogatták, de miután Karácsony visszalépett Márki-Zay javára, nem a hódmezővásárhelyi polgármester, hanem a DK-s jelölt, Dobrev Klára mellett álltak ki.

Az utóbbi napokban így tett például a Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd és a párt elnökségi tagja, Erőss Gábor is. Az MSZP politikusai pedig sorra állnak be Dobrev Klára mögé.

A 444 cikke szerint Márki-Zay lényegében hazaárulásnak nevezte a Dobrev Klárára átszavazó Karácsony-támogatók tettét. Azt mondta,

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”

Bár már kiderült, hogy Márki-Zay szava mit sem ér, hiszen ha véletlen bocsánatot is kér egy-egy elvetemült mondata miatt, másnap rögtön mond valami újat, amivel tovább bomlaszt. Ennek ellenére, jobban tenné, ha ezen kijelentése miatt azonnal bocsánatot kérne mindenkitől, és felhagyna az ellenzék bomlasztásával!

loading...