Demszky Gábor bejelentette: Dobrev Klárára szavaz a második fordulóban

Kép forrása: MTI

Demszky Gábor nem tervezte, hogy megszólal az előválasztási küzdelemben, de most arról ír a Facebookon, hogy nem tagja egyik ellenzéki pártnak sem és soha nem szavazott a DK-ra vagy jelöltjeire, éppen ezért most színt kell vallania, meg kell magyaráznia, miért fog a második fordulóban Dobrev Klárára szavazni.

Demszky Gábor bejegyzése:

„Először is azért, mert ő az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok. Ezek közül legfontosabb talán az emberi méltóság tisztelete, ami minden embert megillet vallástól, nemzeti hová tartozástól és szexuális orientációtól függetlenül.

Másodszor pedig ezért, mert Dobrev Klára mind a 19 megyében első helyen végzett az előválasztáson, ami azért volt lehetséges, mert a DK, az ellenzék legjobban szervezett pártja, amelynek aktivistái „felszántották az országot” a párt programját hirdető jelöltjeikkel.

Jövő tavasszal 106 egyéni körzetben fog eldőlni, hogy lesz-e rendszerváltás, dől vagy marad az autokratikus rezsim, bukik-e Orbán és a „fogadott mafffia család”.

Az eddigi eredmények ismeretében elvitathatatlan, hogy Dobrev Klára a legerősebb jelölt, ezt mi elkötelezett ellenzéki szavazók pontosan tudjuk, lepjük meg a szélesebb szavazótábort egy európai kapcsolatokkal rendelkező, jól felkészült, a támadásokra profi módon reagáló jelölttel, akinek indításával az ellenzék azt jelzi, hogy a nők végre méltó szerephez juthatnak a magyar közéletben.”

loading...