„Miért szavazok Dobrev Klárára?” – a „Karácsony-árvák” nem állnak be Márki-Zay mögé, Dobrev Klárára szavaznak

„MIÉRT SZAVAZOK DOBREV KLÁRÁRA?” felütéssel tett közzé hosszú bejegyzést Dr. Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, Józsefváros alpolgármestere.

A PM elnökségi tagjának bejegyzése:

„Karácsony-árva zöld-baloldali vagyok én is, mint sok százezren. Tudom, hogy Karácsony Gergely őszintén hiszi, mint oly’ sokan, hogy csakis Márki-Zay Péter lehet az, aki legyőzheti Orbán Viktort. Kutyaharapást szőrével, jobboldalit jobboldalival. Úgy, hogy mögötte áll a baloldal. Lehet, hogy igaza van.

De én mást mondok.

A magyarok jólétet, s még inkább: létbiztonságot szeretnének. Nem még több migránsozásra, outingra és atyai pofonra vágynak (immár „baloldalról”), hanem bér- és nyugdíjemelésre. A családi adókevezmény haszonélvezőjeként is csak azt mondhatom: a minden gyermek után járó családi pótlékot kell duplájára emelni, nem pedig a felső középosztály adókedvezményeit védeni.

Amikor Márki-Zay Péter először győzött Hódmezővásárhelyen, örömömben — és talán a gesztus varázserejében bízva –, akkor még ellenzéki önkormányzati képviselőként, Kocsis Máté irodájának ablaka alá írtam az alföldi város nevét — a Baross utcában, a hóba. Szóval megértem, hogy sokan hisznek benne. De Hódmezővásárhely megyei jogú város. Márpedig a kistelepülések világa — ahol ez a választás el fog dőlni — más. Ha oda azzal megyünk kampányolni, hogy megőrizzük a jómódúak családi adókedvezményét, elkergetnek. Oda a jólét, a gondoskodás, a létbiztonság ígéretével és programjával kell menni. 

Különben sem lehet valaki ellen az a legfőbb érv, hogy kinek a felesége! Ráadásul MZP-t is szépen össze fogják tudni „gyurcsányozni” a Habony-művek. Illúzió azt képzelni, hogy nem lesz a kormánypropagandában belőle is „pedofil”, „sorosista”, „keresztényellenes”, „migránssimogató” Gyurcsány-báb (már el is készült a „Gyurcsány-show” újabb kisfilmje, melyben MZP — egy kontextusából kiragadott mondatával — épp Gyurcsányt dicséri.) 

Egy női miniszterelnök-jelölt szimbolikus értelemben is megjeleníti a hatalomittas, önelégült és kíméletlen orbáni macsóvilág ellenpontját. Amikor Dobrev Klára az ápolónőkről, a tűzoltókról, a pedagógusokról vagy a panelprogramról beszél, elhiszem neki, hogy komolyan gondolja. Hogy tényleg szívén viseli az elesettek sorsát.

Tizenkét évvel ezelőtt én (akkor LMP-sként), baloldaliként és zöldként a 2010 előtti világgal szemben is határoztam meg magam. Párbeszédes, a Fidesszel szembeni összefogás híve azért lettem, mert 2012-re nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz mindennél pusztítóbb és gonoszabb. És nem, nem csak az vele a baj, hogy lop, hogy korrupt! Hanem, hogy a társadalmat is készakarva zúzza szét, a bolygó és a gyerekeink jövőjét is tudatosan rombolja — hogy jobban uralkodhasson felettünk, felettük. 

Ennek azzal vethetünk véget, ha odamegyünk minden elesett, kiszolgáltatott, munkanélküli, 3 műszakban minimálbérért gürcölő, vagy kisnyugdíjból tengődő magyarhoz, albérletét és tanulmányait ételfutárként finanszírozó egyetemistához, kézen fogjuk, és visszaadjuk neki az emberi méltóságát, a jövőbe vetett hitét. Meg a pénzét.

A gazságot nem csak igazságra, de igazságosságra is kell cserélnünk. Bárki is győz az előválasztás 2. fordulójában, őt fogom támogatni! De szavazni Dobrev Klárára fogok.”

loading...