Márki-Zay Péter élő adásban kért bocsánatot Dobrev Klárától

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kért elnézést azon korábban tett kijelentése miatt, miszerint Dobrev Klárával nem lehet Orbán Viktort leváltani. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje több közvéleménykutatásra hivatkozva azt is kijelentette, hogy nagyobb a támogatottsága, mint Karácsony Gergelynek.

Az MMM jelöltje elismételte: Karácsonyt nem tudja meggyőzni arról, hogy visszalépjen, ő teszi meg. Elismerte, hogy Karácsonynak abban igaza van, amennyiben ő lép vissza Márki-Zay javára, akkor szavazóinak nagyobb része voksol majd Dobrev Klárára, mint ha Márki-Zay lép vissza Karácsony javára. Elmondta, hogy a legfontosabb az egyetértés, ami megszületett kettejük között.

„Az, hogy én kijelentettem, hogy erre (a visszalépésre – a szerző) is hajlandó vagyok, az még nem azt jelenti, hogy ebben is megállapodtunk volna”

– mondta, majd furcsa okként azt jelölte meg, hogy ugyan a legfontosabb feltételeket már lefektették, de azokat írásba kell foglalni.

Bocsánatot kért Dobrev Klárától

Márki-Zay arról is beszélt a műsorban, mennyire büszke arra, hogy Dobrev Klára nőként Magyarországon ebben a versenyben a legsikeresebb politikus volt. Szerinte ebből is látszik, hogy a magyar társadalom sokkal felvilágosultabb ebben a kérdésben.

„Dobrev sikere megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor a 2010 előtti katasztrofális eredmények, amelyek kétharmadot adtak akkor a Fidesznek, és a rengeteg milliárd, amit a Fidesz Gyurcsány lejártatására költött, pont Dobrev Klárát teszik a legkevésbé esélyesnek Orbán Viktorral szemben”

– fogalmazott.

Korábbi kijelentése miatt, miszerint „Dobrev Klárával nem lehet Orbán Viktort leváltani”, elnézést kért. Azt is elismerte, hogy A DK nélkül nem lehet leváltani Orbán Viktort.

loading...