Olyan a vadászati parádé, mint a Fidesz petíciója: senki nem látja a tömeget, a Fidesz szerint mégis van

Kép forrása: Semjén Zsolt Facebook-oldala

Miután a közmédia arról számolt be, hogy tízezrek látogatnak ki a Vadászati Világkiállításra, a 444.hu megkérdezte a rendezvény szervezőit, hogy hogyan fogják így elérni az 1 millió látogatót.

A következőt válaszolták:

„Az »Egy a Természettel« Vadászati és Természeti Világkiállításon az első négy napon eddig közel 50 ezer látogató volt. Továbbá közel 50 ezer diák regisztrált már eddig a Fátyol Iskolaprogramra, az első két napon több mint 150 diákcsoport és 6000 diák vett részt az ország különböző pontjairól; a mai napon pedig elindult a Jószolgálati Programunk is. Az 1500 programelemből álló rendezvénysorozat összlátogatottsága pedig a 700 ezer felé közelít!”

Vagyis magára a legnagyobb látványosságnak szánt Hungexpóra ugyan maximum pár tíz ezer ember látogatott ki eddig, de rengeteg programelem kapcsolódik hozzá, így a számításaik szerint már 700 ezernél tarthatunk.

Bors Richárd, a rendezvény szakmai igazgatója kedden a Kossuth Rádiónak azt mondta, a nyitó hétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra, de mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret. Ebből lett aztán a nekünk szintén kedden küldött válaszban már 700 ezerhez közelítő létszám.

A teljes látogatószám egyébként úgy jön ki, hogy olyan eseményeket is a programhoz csaptak, amiknek nem sok közük van a vadászathoz, de akár a természethez sem nagyon, viszont a látogatóikat be lehet számolni.

A közmédia egyébként a hétvégén a Kincsem Parkból bejelentkezett egy – a világkiállításhoz kapcsolt – lovasgáláról, ahol állítólag hatalmas volt az érdeklődés, de valamiért nem mutatták meg a látogatók tömegét. 

loading...