A náci karlendítéssel vádolt jobbikos alpolgármester bizonyított: elfogadta a MAZSIHISZ meghívását

Kép forrása: Farkas Péter Barnabás/Facebook

Közleményt adott ki Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere, a párt képviselő-jelöltje az előválasztáson, amelyben arról adott hírt, hogy elfogadja a MAZSIHISZ meghívását, és ellátogat a Holokauszt Dokumentációs Központba. Leszögezte: mindennemű kirekesztést elutasít.

A jelölt közleménye:

“!KÖZLEMÉNY!

A MAZSIHISZ mai sajtóközleménye, amelyben engem látogatásra hív a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, véleményem szerint példaértékű a magyar közéletben, mivel általában nem ilyen gesztussal szoktak reagálni Magyarországon.

A meghívást megtisztelőnek tartom, és a legnagyobb örömmel elfogadom, és nemcsak annak a sajnálatos ügynek a kapcsán, ami most felkavarta a kedélyeket, hanem mint volt múzeumigazgató is, hiszen a lengyelországi múzeumot is ezért látogattam meg, ahol az ominózus kép készült. Nem kívánok magyarázkodni tovább a szerencsétlen kép kapcsán – ami valóban félreértésre adhat okot – csak a szándékaimról tudok őszintén nyilatkozni: semmilyen bántó, kegyeletsértő, vagy gúnyolódó szándék nem volt bennem.

Ezért nem esik nehezemre azokat kijelenteni, amelyeket a MAZSIHISZ közleménye kér tőlem, sőt örülök, hogy erre lehetőséget kapok. Ahogy az általam idézett, és valamennyiünk által elfogadott Jobbik Elvi Nyilatkozat deklarálja:

„Elutasítjuk a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket.”

Ennek szellemében jelentem ki tehát, hogy nem számítok a szélsőséges eszméket vallók szavazataira, és elutasítok mindennemű kirekesztést faji, vallási, etnikai, társadalmi csoporttal szemben.

Még egyszer örülök, hogy erre lehetőséget kaptam, és a meghívóim által pontosított időpontban ott leszek a Páva utcai Holokauszt központban.

Tisztelettel, Farkas Péter Barnabás”

loading...