Videó: Óriási bejelentést tett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke videoüzenetben jelentette be:

lemond a szervezet elnöki tisztségéről és belép a DK-ba.

Kordás évtizedek óta dolgozik a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgozott azért, hogy a magyar munkavállalóknak jobbak legyenek az életkörülményei, jobb legyen a fizetése. De úgy hiszi, ennél most többet kell tennie, ezért lemond az elnöki tisztségéről és belép a DK-ba.

Kordás László hiszi, hogy el tudunk érni egy jobb világot közös erővel, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség – mától – volt elnöke szerint Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára.

Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Dobrev Klára meghallgatta és megértette, ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak jobb világot tud hozni

– jelentette ki Kordás László.

loading...